Ez a fűszeres sült csirkeszárny recept egy kis keleties csavarral újítja meg a klasszikus sült csirkét és burgonyát. A gránátalma szósz frissességet és egyedülálló ízt kölcsönöz az ételnek, amely kiváló választás egy különleges családi vacsorához vagy baráti összejövetelhez. A ropogós csirkeszárnyak és a kívül ropogós, belül omlós burgonya igazi ízorgia, amit a gránátalma édessége és savanykássága tökéletesen kiegészít.
Hozzávalók (4 főre):
Csirkeszárnyakhoz:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál bors
Sült burgonyához:
- 800 g burgonya (új vagy sárga burgonya)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál bors
Gránátalma szószhoz:
- 200 ml 100%-os gránátalma gyümölcslé
- 1 evőkanál méz vagy juharszirup
- 1 teáskanál balzsamecet
- 1 teáskanál kukoricakeményítő, kevés vízzel elkeverve
- Csipet só
Elkészítés:
- Előmelegítés: Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
- Csirkeszárnyak előkészítése: Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, a fűszereket és a sót. Forgassuk bele a csirkeszárnyakat, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a pác. Helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük 40-45 percig, amíg ropogósra és aranybarnára sülnek, félidőben megforgatva őket.
- Sült burgonya: Mossuk meg és kockázzuk fel a burgonyákat héjastul. Tegyük egy másik tepsibe, adjuk hozzá az olívaolajat, a rozmaringot, a sót és a borsot, majd jól keverjük össze. Süssük őket 30-35 percig, amíg ropogósra sülnek.
- Gránátalma szósz készítése: Egy kis lábosban melegítsük fel a gránátalma gyümölcslevet közepes lángon, adjuk hozzá a mézet vagy juharszirupot, a balzsamecetet és egy csipet sót. Amikor forrni kezd, keverjük bele a keményítőt vízzel elkeverve. Folyamatos keverés mellett főzzük 1-2 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni.
- Tálalás: A ropogós csirkeszárnyakat és a sült burgonyát helyezzük egy nagy tálra, és locsoljuk meg a gránátalma szósszal, vagy külön tálkában kínáljuk hozzá.
Ez a fűszeres sült csirkeszárny gránátalma szósszal egy olyan étel, amely nemcsak ízletes, hanem látványos is. A gránátalma frissessége és színe feldobja a fogást, míg a fűszeres csirke és a sült burgonya biztosítják a hagyományos ízeket. Kóstolja meg, és kápráztassa el családját vagy barátait ezzel a különleges recepttel!
Napi vitaminlöket, amit örömmel kortyolsz!
Kiszerelés: 5 liter (1390Ft / Liter)
Ajánlott napi adagja: 2dl / 278 Ft
Kiszerelés: 3 liter (2990 Ft / Liter)
Ajánlott napi adagja: 1dl / 290 Ft
Akciós ajánlatok
Gránátalmalé 100% Gyümölcslé 3 Literes Kiszerelés Bag-in-Box
Kiszerelés: 3 liter (3330 Ft / Liter)
Ajánlott napi adagja: 1dl / 330 Ft